12:01 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / DOBROVOLJNI PENZIJSKI FOND U RS OD AVGUSTA

DOBROVOLJNI PENZIJSKI FOND U RS OD AVGUSTA

Prvi dobrovoljni penzijski fond u RS trebalo bi da počne sa radom krajem avgusta ili početkom septembra, rečeno je danas na prezentaciji o procesu reforme penzijskog sistema u Sloveniji i planu rada prvog dobrovoljnog fonda u RS.

banka-768x551

Prezentacija je održana u sjedištu Skupne pokojninske družbe iz Ljubljane koja je zajedno sa Evropskon bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Penzijskim rezervnim fondom RS osnivač prvog Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima u RS.

Prvi dobrovolji fond u RS nosiće naziv Evropski dobrovoljni penzijski fond, a početkom aprila održana je i osnivačka skupština Društva koje će upravljati ovim Fondom.

“Očekujemo da ćemo početkom druge polovine 2017. godine završiti sve neophodne procedure i započeti sa radom”, izjavila je danas u Ljubljani Gordana Drobnjak, koja će biti izvršni direktor novoosnovanog Društva.

Predstavnik Skupne pokojninske družbe i budući direktor Društva u RS Tomaž Završnik rekao je danas da je ovo veoma važan korak u procesu reforme penziskog sistema u RS.

“Osnivači dobrovoljnog penzijskog fonda su veoma respektabilne institucije i radi se o dugoročnom projektu, koji podrazumijeva dobrovoljnu dugoročnu štednju za starost. Drago nam je što smo, zajedno sa EBRD-om i PREF-om, dio ovog projekta koji ima veliku važnost za sve zaposlene i poslodavce koji će imati mogućnost da uplaćuju doprinose u dobrovoljni penzijski fond”, rekao je Završnik.

Izvor: capital.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *