6:28 , уторак , 24 април 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / DODIK: 9. MAJ JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH DATUMA U ISTORIJI ČOVJEČANSTVA

DODIK: 9. MAJ JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH DATUMA U ISTORIJI ČOVJEČANSTVA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je srpski narod prema tradiciji slobodarski i da će Srpska nastaviti da gaji slobodarske i savremene civilizacijske vrijednosti, a protiv prekrajanja istorije od onih koji su u Drugom svjetskom ratu bili na strani agresora.

20170508130540_425190

U čestitki svim građanima Srpske povodom 9. maja, Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i Dana Evrope, Dodik je napomenuo da je srpski narod i za druge na prostorima bivše Jugslavije, kroz istoriju, donosio slobodu, te dao veliki doprinos u antifašističkoj borbi čije su tekovine mir, sloboda i tolerancija duboko utkane u naše društvo.

Predsjednik Srpske je naglasio da je 9. maj jedan od najznačajnijih datuma u istoriji čovječanstva i dan kada se obilježava pobjeda slobodarskog svijeta nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

„Deveti maj je i dan kada odajemo počast žrtvama antifašističke borbe, čiji su životi ugrađeni u stvaranje boljeg i pravednijeg svijeta“, naveo je Dodik u čestitki.

On je dodao da Republika Srpska ostaje opredijeljena za dalji ekonomski i društveni napredak u cilju pristupanja zajednici evropskih naroda, gdje je po tradiciji, položaju, kulturnom nasljeđu i vrijednostima koje baštini, Republika Srpska uvijek i pripadala.

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *