15:16 , понедељак , 23 април 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / DODIK ČESTITAO PUTINU DAN POBJEDE

DODIK ČESTITAO PUTINU DAN POBJEDE

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu Dan pobjede nad fašizmom, ističući da ovaj veliki praznik uvijek podsjeća na slavno vrijeme kada je ruski narod, predvodeći antifašističku koaliciju, presudno uticao na izlazak svijeta iz pakla Drugog svjetskog rata.
ilDodik je naglasio da je ruski narod podnio najveći teret Drugog svjetskog rata o čemu svjedoči i 25 miliona ruskih žrtava, što predstavlja polovinu svih žrtava u Drugom svjetskom ratu, te poručio da se ne smije nikada zaboraviti.
„Mi, pripadnici srpskog naroda, koga, takođe, krasi slobodarski duh i antifašizam, istina i pravda, ponosni smo na istorijsku ulogu bratskog ruskog naroda u slamanju fašizma, ali i na svoje učešće u borbi protiv fašizma kojem je srpski narod zadao odlučan udarac na ovim prostorima, donoseći slobodu svima“, navodi se u čestitki.
Predsjednik Srpske je napomenuo da smo danas, nažalost, svjedoci pokušaja prekrajanja istorije, prije svega, od potomaka onih koji su u Drugom svjetskom ratu bili na strani fašista i agresora i koji bi da dovedu u pitanje istinu o ulozi i stradanju za slobodu ruskog, srpskog i ostalih slobodarskih naroda u Drugom svjetskom ratu.
„Raduje nas da se ruski narod sa Vama na čelu oštro suprostavlja takvim sramnim pokušajima, kojima je izložen i srpski narod, te da će agresori i zločinci biti smješteni gdje im je i mjesto – u tamnu strane naše istorije. Primite još jednom moje iskrene čestitke“, poručio je predsjednik Srpske u čestitki predsjedniku Rusije.

Izvor: RTRS

Foto: ilustracija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *