6:20 , субота , 24 август 2019
Početna / BIH / DODIK I VUČIĆ DANAS U MOSTARU O ZAVRŠETKU SABORNE CRKVE

DODIK I VUČIĆ DANAS U MOSTARU O ZAVRŠETKU SABORNE CRKVE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem boraviti u Mostaru sa primarnim zadatkom da sagledaju na koji način i kada mogu završiti kompletnu rekonstrukciju, odnosno izgradnju Saborne crkve.

– Planiramo da zajedno posjetimo Sabornu crkvu i da se sastanemo sa srpskom zajednicom u Mostaru kao što smo učinili prošle godine. Želimo da vidimo šta smo uradili od onoga što je rečeno, mada već sada mogu da kažem da je sve realizovano, kao i da vidimo na koji način možemo pomoći srpskoj zajednici – istakao je Dodik.

On je rekao da će zajedno sa Vučićem prisustvovati i otvaranju Sajma privrede u Mostaru, jedne od najvećih sajamskih manifestacija u BiH.

Saborna crkva u Mostaru srušena je u proteklom ratu, a njenu obnovu, odnosno ponovnu izgradnju na nekadašnjim temeljima finansiraju i Srpska i Srbija.

Vučić će se tokom posjete sastati sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

 

IZVOR-SRPSKAINFO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *