9:30 , понедељак , 25 јун 2018
Početna / ISTAKNUT / DODIK: NEKA SE IVANIĆ FOKUSIRA NA POSAO U INSTITUCIJI U KOJOJ PRIMA PLATU

DODIK: NEKA SE IVANIĆ FOKUSIRA NA POSAO U INSTITUCIJI U KOJOJ PRIMA PLATU

Na zabrinutost predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za socijalnu i ekonomsku situaciju u Srpskoj, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ta zabrinutost može navesti na zaključak da je situacija u zajedničkim institucijama BiH toliko dobra, da mu preostaje vremena da brine i o prilikama u Srpskoj.

dodkiii

„Savezu za promjene ne polazi za rukom da izađu na kraj sa samovoljom Bakira Izetbegovića, Ivanić je odlučio da malo ‘sređuje’ stvari u Srpskoj. Ako se ne bi petljao u poslove u vezi sa parlamentom BiH, kako sam reče, zašto okuplja parlamentarce u Sarajevu, i ako je zabrinut za sporazum s MMF-om zašto se ne potrudi da taj sporazum ispoštuju odgovorne zajedničke institucije, jer je Vlada Republike Srpske ispunila sve obaveze“, istakao je Dodik.
Na Ivanićeve izjave da Srpskoj prijeti „vatreno proljeće i da će mnogi budžetski korisnici biti u velikim problemima“, Dodik je rekao da „upravo Ivanić i njegovi politički partneri iz SzP, ali i FBiH priželjkuju, kako on to kaže, ‘vatreno socijalno proljeće’ u Srpskoj koje, doduše, pod drugim nazivima najavljuju deset godina“.

On je naglasio da Republika Srpska funkcioniše stabilno, kao i sve njene institucije, uredno servisira sve svoje obaveze i, što je najvažnije, kroz dijalog i kompromise rješava sve probleme na koje kao država i društvo nailazi.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *