17:22 , субота , 21 јул 2018
Početna / BIH / DODIK: JEDINSTVENA TRASA AUTOPUTA KROZ SRPSKU

DODIK: JEDINSTVENA TRASA AUTOPUTA KROZ SRPSKU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se zalaže za izgradnju autoputa od Zvornika preko Vlasenice, Sokoca, Rogatice do Višegrada i Pala.

„To treba da bude tretirano kao jedinstvena trasa, bez obzira što još nemamo jasne elemente ni trase, ni finansiranja“, rekao je Dodik danas novinarima u Zvorniku, komentarišući najave o izgradnji brze ceste Sarajevo-Beograd.

20170329134138_419442

Prema njegovim riječima, još nema garancija i sve se zasniva na obećanjima o finansiranju koja su dobijena sa strane.

„Očekujem da ćemo, kada sve bude izvjesno, sjesti sa odgovornim ljudima i o tome razgovarati„, naveo je Dodik.

Nakon sastanka u januaru ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorane Mihajlović i ministra komunikacija i transporta BiH Ismira Juske istaknuto je da se očekuje da u februaru bude poznata preliminarna trasa ovog autoputa na teritoriji BiH.

Tri nova gradilišta omogućiće nova zapošljavanja

Predsjednik Republike Srpske rekao je da je u kompaniji „Alumina“ u Zvorniku sačuvano više od 1.000 radnih mjesta, a tri nova gradilišta omogućiće da bude zaposleno još više ljudi.

„Zvornik je dobro mjesto i uspješan grad, što pokazuje ova fabrika“, rekao je Dodik, koji je srdačno dočekan u kompaniji „Alumina“, gdje radnici tvrde da su ovo najbolji dani u istoriji fabrike.

Predsjednik Srpske je u pratnji radnika i rukovodstva „Alumine“ u obilasku ovih gradilišta rekao da ga posebno raduje izgradnja novog vrtića u fabričkom krugu.

Prema Dodikovim riječima, to potvrđuje socijalnu i društvenu odgovornost preduzeća.

Kompanija „Alumina“ u Zvorniku jedina je fabrika na zapadnom Balkanu koja se bavi preradom boksita prema Bajerovom postupku i proizvodnjom različitih vrsta hidrata i glinica.

Nakon posjete „Alumini“, predsjednik Republike Srpske će u 15.00 časova prisustvovati polaganju kamena temeljca za fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Branjevo“ u istoimenoj Mjesnoj zajednici Zvornika.

Iyvor: Nezavisne.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *