16:46 , четвртак , 25 април 2019
Početna / REGION / DODIK: JI POKAZAO SVOJU NEMOĆ

DODIK: JI POKAZAO SVOJU NEMOĆ

Predsednik Srpske Milorad Dodik o pritiscima na Vučića: Mislim da je Hojt Ji dobio previše prostora u medijima. Politika koju zastupa nema podršku američkog naroda.

BRAJAN Hojt Ji nije predstavnik aktuelne politike SAD koju zastupa predsednik Donald Tramp. On nema podršku Stejt departmenta. Kadar je prethodne administracije koja je izgubila na izborima. Činjenica je da je nemoćan, a to demonstrira direktnim i grubim mešanjem u unutrašnje stvari drugih država.

Dodik-povodom-sankcija,-fot_620x0

Ovo za „Novosti“ kaže Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, naglašavajući da je poznat Trampov stav da se neće mešati u uređenje drugih država, što je nedavno i ponovio na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Hojt Ji, prilikom zvanične posete Beogradu, izvršio je pritisak na prvog čoveka Srbije Aleksandra Vučića, da se snažnije založi za očuvanje celovitosti BiH, što podrazumeva obuzdavanje snažnih ambicija Dodika o nezavisnosti RS.

– Mislim da je Hojt Ji dobio previše prostora u medijima – smatra Dodik. – Politika koju zastupa nema podršku američkog naroda. Koliko je bitan, govori i to da se još nije zvanično sastao sa aktuelnim državnim sekretarom Reksom Tilersonom.

Dodik se osvrnuo i na reakcije srpske političke javnosti. On smatra da kod srpske opozicije, a naročito kod Čedomira Jovanovića, izjave Hojt Jia izazivaju impresije za politiku prošlosti. Prvi čovek RS kaže da sa Vučićem nije razgovarao o zahtevima zvaničnika SAD.

Izvor: Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *