5:45 , понедељак , 18 јун 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / DODIK NA EKONOMSKOM FORUMU U SANKT PETERBURGU

DODIK NA EKONOMSKOM FORUMU U SANKT PETERBURGU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik učestvuje od danas u Sankt Peterburgu na ekonomskom forumu, gdje će o ekonomskoj i političkoj situaciji u Srpskoj razgovarati sa važnim ljudima iz te oblasti.

102626

Dodik će tokom boravka u Sankt Peterburgu, na marginama Samita, razgovarati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, potvrdio je pomoćnik ruskog predsjednika, Јurij Ušakov.

Predsjednik Dodik će na ekonomskom forumu imati priliku da se sastane sa važnim ljudima iz političkog i ekonomskog života Rusije, ali i ostalih zemalja.

Dodik je rekao da će zahvaliti Ruskoj Federaciji za pomoć koju pruža Srpskoj, te da će tokom susreta predstaviti ekonomsku i političku situaciju u Srpskoj.

Napominjući da na ekonomski forum ide na poziv gubernatora Sankt Peterburga Georgija Poltavčenka, Dodik je dodao da će se sastati sa upravom sanktpeterburške gubernije, Poltavčenkom i njegovim saradnicima, predsjednikom parlamenta, ali i ministrima u Vladi Ruske Federacije.

Dodik je rekao da je prihvatio poziv da bude dio veteranske ekipe Sankt Peterburga koja će danas odigrati košarkašku utakmicu sa ekipom Moskve.

Ekonomski forum traje do 3. juna, počasni gost, uz Indiju, je i Srbija. U Sankt Peterburgu je 12.000 izlagača i više od 2.000 novinara.

IZVOR :RTRS

FOTO: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *