2:14 , петак , 16 новембар 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / DODIK: NOVA TUŽBA DEPLASIRANA PRIČA KOJA SLUŽI ZA ZABAVLJANJE JAVNOSTI U FEDERACIJI

DODIK: NOVA TUŽBA DEPLASIRANA PRIČA KOJA SLUŽI ZA ZABAVLJANJE JAVNOSTI U FEDERACIJI

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da misli da će biti pokrenuta nova tužba protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu deplasirana priča koja samo služi za zabavljanje javnosti u Federaciji BiH.

20254

On je podsjetio da već duže nema jedinstvenog stava Predsjedništva BiH o ovom pitanju i da, zbog toga, tužba ne može da ode iz BiH, dodajući da je cijela priča Izetbegovićeva izmišljotina da bi bio važan kod Bošnjaka.

„Izetbegović pokušava da pošalje poruku u ime BiH, a Bakir nije BiH. On je samo bošnjački član Predsjedništva. Tužba BiH prema Srbiji je još jedna bošnjačka inicijativa i kao takvu je treba gledati“, rekao je Dodik .

Dodik smatra da Izetbegović pričom o tužbi pokazuje, ne dvoličnu, nego troličnu politiku.

„Kod njega imamo priču protiv Srbije i Srba sa jedne strane, a sa druge iz SDA plasiraju priču o saradnji sa Beogradom“, rekao je Dodik.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović nagovijestio je prije nekoliko dana mogućnost da BiH pokrene reviziju tužbe protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Izvor: Glassrpske.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *