4:22 , субота , 23 јун 2018
Početna / BIH / DODIK: PRIJAVE PROTIV SOFTIĆA I IZETBEGOVIĆA TREBALO PODNIJETI PRAVOSUĐU SRPSKE

DODIK: PRIJAVE PROTIV SOFTIĆA I IZETBEGOVIĆA TREBALO PODNIJETI PRAVOSUĐU SRPSKE

Pokušaj revizije presude protiv Srbije, tema je proširenog radnog sastanka Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci.

dod

Iz SNSD-a poručuju da su krivične prijave protiv Softića i Izetbegovića opravdane.
Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da podržava to što je NDP podnio krivične prijave protiv bivšeg agenta BiH Sakiba Softića i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, ali smatra da je te prijave trebalo da budu podnesene pravosuđu Srpske.
– Mišljenja sam da je to trebalo uraditi u pravosuđu Republike Srpske, jer pravosuđe BiH nema legitimitet. Pogledajte samo afere koje se tamo dešavaju. Politički uticaj Bakira Izetbegovića je dovoljan da sumnjamo u ovom trenutku da će taj proces završiti tako što će Bošnjaci uticati na ishod tog procesa – rekao je Dodik.
Dodik je rekao da se SNSD mogao pridružiti inicijativi NDP-a da su ih to pitali.
– Vidim da su tražili od SDS-a, koji nije htio da bude u tome – rekao je Dodik.
Dodik je rekao da se u čitavoj Republici održavaju sastanci opštinskih i gradskih organizacija SNSD-a s ciljem informisanja o aktuelnoj situaciji, prije svega o situaciji nastaloj zbog činjenice da su bošnjačkim zahtjevom za reviziju presude protiv Srbije zloupotrebljene institucije na niviu BiH.
– Sva ta priča oko revizije koju je bošnjačka strana pokušala da iskreira tražila je dodatna pojašnjenja – rekao je Dodik i istakao da postoji nesumnjiva krivična odgovornost Izetbegovića i Softića za zloupotrebu položaja i prevaru.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, poručio je danas da se ova partija priprema za izbore naredne godine jer ima obavezu da pobijedi i bude nezaobilazna u strukturi vlasti ne samo u Republici Srpskoj, već i u BiH.
Narodni demokratski pokret danas je Tužilaštvu BiH uputio krivične prijave protiv Sakiba Softića, samozvanog agenta BiH pred Sudom pravde u Hagu i protiv Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela realizacijom pokušaja da podnesu zahtjev za reviziju presude kod Međunarodnog suda pravde u Hagu iz spora između BiH i SR Jugoslavije koji je okončan 2007. godine.

Izvor: RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *