12:02 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / DODIK: PUTIN ŽELI MIR I STABILNOST U REGIONU

DODIK: PUTIN ŽELI MIR I STABILNOST U REGIONU

20160922220552_388642

MOSKVA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izrazio veliko zadovoljstvo nakon sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

U telefonskom javljanju za portal „Nezavisnih novina“, predsjednik RS naveo je da sastanak bio veoma dobar te da su razmijenili mišljenje o pitanjima od obostranog interesa, kako ekonomskim tako i političkim.

Dodik je Putina upoznao sa ekonomskom, finansijskom i političkom situacijom na prostoru RS i BiH. Obostrano su izrazili zadovoljstvo uspjehom koji ostvaruje Zarubežnjeft.

„Nakon ovog sastanka, ali i jučerašnjeg sa rukovodstvom Zarubežnjefta, mislim da su sve spekulacije da Zarubežnjeft namjerava da obustavi svoju proizvodnju demantovane.“ – kazao je Dodik.

Takođe, razgovarali su o potrebi da se u regionu obezbijedi stabilnost i mir.

Ruska Federacija je zainteresovana da kao faktor stabilnosti mira obezbijedi poštovanje međunarodnog sporazuma, prije svega Dejtonskog, u punom kapacitetu.

„Putin je poželio stabilnost i uspjeh Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.“ – dodao je Dodik. Dodao je još i da je „Putin upoznat sa referendumom i da je u tom pogledu sve već rečeno.“

IZVOR: NEZAVISNE NOVINE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *