9:38 , недеља , 23 септембар 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / DODIK S NAČELNICIMA I GRADONAČELNICIMA: SRBIJA NA RAČUN VLADE RS PREBACILA 5,5 MILIONA EVRA ZA POMOĆ OPŠTINAMA

DODIK S NAČELNICIMA I GRADONAČELNICIMA: SRBIJA NA RAČUN VLADE RS PREBACILA 5,5 MILIONA EVRA ZA POMOĆ OPŠTINAMA

Predsednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović održali su sastanak sa načelnicima opština i gradova u RS i FBiH u kojima će biti realizovani projekti iz donacije Vlade Srbije.

dodik

Dodik je izjavio da je Srbija na račun Vlade RS prebacila 5,5 miliona evra. Načelnici koji provedu tender i potpišu ugovor sa izvođačem mogu da povuku novac.

 Predsednik Saveza opština i gradova RS Ljubiša Ćosić kaže da su projektu putna infrastruktura, rekonstruncija mostova, izgradnja trgova.

– Projekte su kandidovali sami građani – rekao je Ćosić.

Načelnik opštine Drvar Goran Broćeta izjavio je da će za Drvar, Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac biti uplaćeno milion maraka.

Dodik je rekao da je već spremna rezolucija o vojnoj neutralnosti RS i da će je klubovi vladajućih stranaka zajedno predložiti u Narodnoj skupštini.

Komentarišući „Skupštinu naroda“ koja je održana sinoć Dodik je rekao da podržava mirne skupove, ali da je to bio skup simpatizera opozicije.

– U toj sali bude više članova Glavnog odbora SNSD nego što su oni imali prisutnih – rekao je Dodik.

 

Izvor: Blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *