12:03 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / DODIK:SUD BIH NEUSTAVNA INSTITUCIJA,POTREBAN REFERNDUM

DODIK:SUD BIH NEUSTAVNA INSTITUCIJA,POTREBAN REFERNDUM

Inicijativa predsednika Srpske o izjašnjavanju građana o pravosuđu BiH, danas u Narodnoj skupštini RS.

Narodna

Predsjednik Srpske Milorad Dodik potvrdio je da će danas u parlament RS uputiti inicijativu za održavanje posebne sjednice, na kojoj bi trebalo da bude donesena odluka o izjašnjavanju građana Srpske na referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH.

Nakon razgovora sa predstavnicima RS u parlamentu BiH, Dodik je rekao da su Sud i Tužilaštvo BiH nametnuti pravnim nasiljem visokih predstavnika, zbog čega će se parlament RS izjasniti i o njihovim odlukama.

– Sud i Tužilaštvo BiH su neustavne institucije koje otvoreno rade protiv srpskih interesa. Takva praksa je nedopustiva i građani Srpske treba da se na referendumu izjasne o tome da li žele ovakvo pravosuđe BiH – rekao je Dodik. – Slučaj „Orić“ i mnogi drugi primeri neprocesuiranja odgovornih za ratne zločine nad Srbima, nedvosmisleno potvrđuju da je pravosuđe BiH usmereno protiv Srba.

Lideri opozicije, međutim, sumnjaju u Dodikov predlog o referendumu. Lider SDS Mladen Bosić ne veruje da će u Srpskoj biti referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, koji najavljuje predsednik RS Milorad Dodik.

On kaže da je to isto Dodik najavljivao i prije dve godine, ali da referenduma nije bilo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *