5:04 , недеља , 24 јун 2018
Početna / BIH / DOM NARODA PSBiH O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O AKCIZAMA

DOM NARODA PSBiH O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O AKCIZAMA

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH izjasniće se danas o zahtjevu Savjeta ministara da raspravlja po hitnoj parlamentarnoj proceduri o setu izmjena zakonskih prijedloga o akcizama.
dmPrema očekivanjima pojedinih članova Kolegijuma ovog skupštinskog doma, set zakona mogao bi biti usvojen, za razliku od Predstavničkog doma, gdje nije bilo potrebne poslaničke većine za hitnu proceduru.
Predsjedavajući Kluba srpskih delegate Sredoje Nović, potvrdio je dolazak trojice delegata SNSD-a i DNS-a, i najavio podršku ovim zakonima.
Izvršni odbor MMF-a je odobrio trogodišnji prošireni aranžman sa BiH u iznosu od 563,3 miliona evra, kako bi podržao ekonomski reformski program BiH.
Predstavnički dom parlamenta BiH nije u srijedu prihvatio zahtjev Savjeta ministara BiH da po hitnom postupku bude razmatran Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH.
Iz MMF- a juče je saopšteno da očekuju znatna kašnjenja u zaključivanju prvog pregleda programa za BiH, zbog neusvajanja pomenutih zakona.

Izvor:RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *