7:59 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / DOPUNJENO IZDANJE „FAJRONTA U SARAJEVU“ U PRODAJI OD 26. FEBRUARA

DOPUNJENO IZDANJE „FAJRONTA U SARAJEVU“ U PRODAJI OD 26. FEBRUARA

fajront-u-sarajevu-dr-nele-karajlic~472859Posebno, dopunjeno izdanje knjige „Fajront u Sarajevu“ Nenada Јankovića, poznatijeg kao dr Nele Karajlić, koje sadrži bonus materijal i pogovor autora, biće u prodaji od četvrtka, 26. februara, najavio je beogradski izdavač „Laguna“.

U saopštenju „Lagune“ navodi se da je „Fajront u Sarajevu“ teško, pomalo bolno, svakako sjetno prebiranje po uspomenama jednog od Sarajlija koji su taj grad u Titovoj Јugoslaviji učinili posebnim.

„Unutar korica `Fajronta u Sarajevu` saznaćete neke od detalja neophodnih da u potpunosti shvatite ko su bili, ili ko su danas, Sarajlije bez čijih imena, stvaralaštva i karijera Sarajevo ne bi pamtili ni po čemu drugom do po Sarajevskom atentatu“, navodi izdavač knjige.

Iz „Lagune“ podsjećaju da je „Novi primitivizam“ Sarajevo učinio drugačijim i dao mu oreol avangarde, a najveća zvijezda tog pokreta bio je dr Nele Karajlić.

„Ovo je njegova priča, iskrena, duhovita, priča bez koje predratno Sarajevo – grad raje i papaka – nije moguće razumjeti do kraja“, ističe se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *