15:26 , понедељак , 23 април 2018
Početna / BIH / DRAGAN MEKTIĆ: PROTEST NARODA JEDINI IZLAZ

DRAGAN MEKTIĆ: PROTEST NARODA JEDINI IZLAZ

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je juče da BiH nije ništa učinila u borbi protiv kriminala i korupcije i da je u tom dijelu mafija jača od države.

20170515233305_236776

– Sve što sam pokušavao, nažalost, samo je pipanje tog problema i njegove složenosti. Nema napretka bez velikog političkog konsenzusa i kroz tu opredijeljenost davanja odriješenih ruku institucijama koje se bave ovim problemom. Nisam siguran da će toga biti. Mafiju je moguće poraziti jedino oduzimanjem imovine. Možete ih osuditi na 100 godina zatvora, ali oni imaju finansije, ekonomsku moć i upravljaju ovom državom. Mafija kontroliše procese – kazao je Mektić.

On je dodao da je stvarnost u BiH onakva kako je oblikuju političari.

– Nekome odgovara haos i anarhija. Ovdje imamo krize bez logike. One su vezane za privatne interese. Jedini izlaz je narod koji će protestom natjerati političare da rade u korist naroda – rekao je Mektić.

On je sa predstavnikom NATO-a Lorensom Majerom Minemanom najavio vojnu vježbu u vezi sa spasavanjem, odnosno prvim odgovorom na elementarne nepogode, koja će biti izvedena u okolini Tuzle u septembru.

IZVOR; GLASSRPSKE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *