11:27 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / EPARHIJA ZVORNIČKO-TUZLANSKA: U PLANU LJETNA ŠKOLA

EPARHIJA ZVORNIČKO-TUZLANSKA: U PLANU LJETNA ŠKOLA

MMMMMisijski fond Eparhije zvorničko-tuzlanske namjerava da u ovoj godini realizuje projekat ljetne škole, odnosno organizuje kamp u kome će djeca imati priliku da uče srpski jezik, katihizis i obogate znanja iz kulture, rekao je koordinator za vjersku nastavu ovog fonda Siniša Šarenac.

„Najznačajniji projekat koji pripremamo je ljetna škola. Ovim projektom smo konkurisali kod Ministarstva spoljnih poslova Srbije i dobili određena sredstva“, rekao je Šarenac.

On kaže da je Misijski fond pokrenuo i veliki projekat opremanja kabineta za vjeronauku.

„Vjeroučitelji koji dobiju mogućnost korištenja kabineta samo u svrhe časova vjeronauke dobiće pomoć Fonda da opreme kabinet televizorom koji ima mogućnost konekcije na internet i dimenzija da zadovoljava potrebe velike prostorije, Bibliju za djecu, karte manastira i ikone Hrista i Bogorodice“, navodi Šarenac.

On kaže da su uspostavili saradnju sa organizacijom „Vorld vižn“ /World Vision/, koji su iskazali interesovanje da i oni učestvuju u ovom projektu.

Šarenac je najavio da Eparhija i ove godine organizuje eparhijsko savjetovanje iz vjeronauke, najvjerovatnije opet u Brčkom.

„Susretu vjeroučitelja pravoslavne, rimokatoličke, islamske i jevrejske vjeronauke ove godine naša Eparhija biće domaćin“, rekao je Šarenac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *