5:46 , понедељак , 18 јун 2018
Početna / REGION / „EPS RADIO KAO DA JE U NJEMAČKOJ, VEOMA SAM LJUT“

„EPS RADIO KAO DA JE U NJEMAČKOJ, VEOMA SAM LJUT“

Beograd — Dok se EPS bavio održavanjem sistema, desilo se pogrešno očitavanje struje zbog čega sam veoma ljut, izjavio je za TV Prva v. d. direktora EPS-a Milorad Grčić.

166762113958879a7441e2e872246436_w640

On je još jednom uputio izvinjenje građanima Srbije, ističući da je definitivno došlo do pogrešnog obračuna električne energije i pogrešnog ispostavljanja računa određenom broju kupaca.

“To je rezultuiralo ozbiljnom istragom unutar EPS-aa. Prvi rezultati su takvi da smo mi bili u obavezi da smenimo 8 direktora i šefova koji rade na odgovornim mestima, jer ta mesta zaslužuju mnogo bolje ljude“, istakao je on.

Grčić je napomenuo da građani do kraja meseca mogu da šalju reklamacije, a kako kaže, i ko pošalje i ko ne pošalje reklamaciju, svaki račun će biti proveren.

“Kupci ne treba da budu u panici ako se ne obrate da neće biti proveren račun“, istakao je on.

Grčić jepodsetio i da smo imali veoma tešku zimu, EPS je održavao stabilnost sistema, što je svima neverovatno na nivou jedne Nemačke.

„Nekoliko zadnjih dana imamo nula odsto potrošača van mreže, dok smo se tim bavili desili se ovo, zbog toga sam veoma ljut“, rekao je on dodajući da ga apsolutno ne zanima nijedno ime i prezime, i da broj smenjenih direktora neće biti i konačan.

On je objasnio da će svi će računi biti provereni od momenta unošenja u sistem.

„Siguran sam, sledeće čitanje koje počinje 1. biće preciznije urađeno nego što je ikada na našim prostorima. Na osnovu toga biće korekcije, i građani će biti obeštećeni“, istakao je on.

On je dodao da će se pri unošenju novih podataka, proveriti svaki prethodni. „Za dva meseca se svede račun, ako je neko platio uvećan račun, biće mu umanjen za februar“, kaže on.

Grčić je istakao da će i agencije koje su zadužene za čitanje struje snositi odgovornost.

“Čitanje izvan EPS-a je započelo posle 2000. godine, ta vlast je ukinula radna mesta koja su se zvala čitači, od tada se angažuju pod-distribucije, najpre su bile zadrge, danas agencije, angažovan je spoljni čitač“, objasnio je on.

„Ovo se dešavalo i 2014, maltene svake druge, treće godine, naš cilj da se ovo više ne dogodi“, rekao je on.

IZVOR-PRVA.TV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *