20:50 , уторак , 17 јул 2018
Početna / VIJESTI / EVO ŠTA JE NAJPRLJAVIJE U HOTELSKIM SOBAMA

EVO ŠTA JE NAJPRLJAVIJE U HOTELSKIM SOBAMA

Nije toalet, nije čak ni daljinski upravljač… Verovatno vam nikad ne bi palo na pamet šta je u pitanju.

Postoje neke stvari koje se (manje-više) podrazumevaju ako ćete dok ste na letovanju boraviti u hotelu. Čista posteljina i peškiri, recimo. Obično će vam biti na raspolaganju i neophodne sitnice poput sapuna, malih pakovanja šampona, gelova za tuširanje…

U boljim hotelima, tu je i mini bar… i tako – zna se šta podrazumeva dobra usluga i kakvi su hotelski standardi u zavisnosti od broja zvezdica koje hotel ima.

hotel

A da, tu je, naravno i fen. Ali, upravo smo došli do „začkoljice“. Iako većina hotelskih soba ima fen u kupatilu, možda bi ipak bilo pametnije da ponesete sopstveni…

ABC News sproveo je malo istraživanje u vezi sa higijenom u hotelima.

Mikrobiolog Čak Gerba uzeo je uzorke sa 9 različitih predmeta i površina u šest hotela, različitog cenovnog ranga. Tri su bila „lošija“, tri „jako dobra“ u smislu kategorizacije.

Šta je zaključio? Verovali ili ne, rezultati analize uzetih uzoraka zbunili su i iskusnog mikrobiologa.

„Izgleda da postoji nešto što možete da uradite koristeći fen za kosu što meni u životu ne bi palo na pamet“, kaže Gerba.

Ispostavilo se da je na uzorcima uzetim sa hotelskih fenova bilo neočekivano mnogo bakterija najrazličitijih vrsta.

Uzrok tome najverovatnije je to što spremačice vrlo retko brišu fenove za kosu, pa se vremenom na njima skupi više mikroba nego na, recimo, toaletu, prenosi britanski „Miror“.

Povišeni nivo bakterija registrovan je i na plastificiranim jelovnicima u hotelskim sobama, koji se najčešće dodiruju ne baš čistim rukama, a zatim i u kiblama za hlađenje pića. Gerb je na jednoj od njih pronašao čak pet puta više bakterija od broja koji on smatra prihvatljivim.

 Izvor: mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *