5:50 , понедељак , 18 јун 2018
Početna / BIH / FIZIČKI OBRAČUN UNIVERZITETSKIH PROFESORA U TUZLI, POVRIJEĐEN DEKAN DENIJAL SPREČIĆ

FIZIČKI OBRAČUN UNIVERZITETSKIH PROFESORA U TUZLI, POVRIJEĐEN DEKAN DENIJAL SPREČIĆ

Tuzla – Vršilac dužnosti dekana Mašinskog fakulteta u Tuzli Denijal Sprečić povrijeđen je u tuči koja se juče u poslijepodnevnim časovima dogodila u prostorijama Rudarskog fakulteta, potvrđeno je za klix.ba.

20170306190725_231293

Kako sazaje portal, u ovoj tuči su učestvovali vršilac dužnosti dekana Mašinskog fakulteta u Tuzli Denijal Sprečić i profesor Bahrija Šarić, a fizičkom obračunu je prethodila prepirka vezana za glasanje o članovima Senata Univerziteta u Tuzli.

Tom prilikom Sprečić je zadobio lakše tjelesne povrede, a incidentu su svjedočili i vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Tuzli Samir Nurić, kao i većina vršilaca dužnosti dekana fakulteta.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) Admir Arnautović za klix.ba je potvrdio da je došlo do sukoba i da je o svemu obaviješten kantonalni tužilac.

„Tužilac je izdao nalog Policijskoj stanici Zapad čiji su pripadnici obavili uviđaj. Sada se prikupljaju izjave prisutnih na sastanku. Pored izjava, bit će izuzeta i medicinska dokumentacija, kao i svi drugi dokazi, nakon čega će izvještaj biti proslijeđen Tužilaštvu TK“, istakao je Arnautović.

Više informacija vezanih za ovaj incident biće poznato po okončanju svih istražnih radnji.

IZVOR-KLIX.BA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *