7:59 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / FOND PIO: SAVJETODAVNI DANI 26. I 27. APRILA U BIJELJINI

FOND PIO: SAVJETODAVNI DANI 26. I 27. APRILA U BIJELJINI

Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske, u saradnji sa Federalnim zavodom PIO/MIO i Republičkim fondom PIO Srbije organizuje 26. i 27. aprila u Bijeljini savjetodavne dane za osiguranike i korisnike prava na penziju, saopšteno je iz Fonda.

11994

Na međunarodnim savjetodavni danima savjetodavci iz Fonda PIO, Federalnog zavoda PIO/MIO i Republičkog fonda PIO Srbije pružaće besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primjenom sporazuma o socijalnom osiguranju između BiH i SRJ.

„To je i prilika da se sa osiguranicima i korisnicima prava neposredno rasprave i daju uputstva za rješenje spornih pitanja u vezi sa ostvarivanjem penzijskih prava“, navodi se u saopštenju.

Fond PIO Republike Srpske je prethodno, putem medija i oglasa, uputio obavještenje osiguranicima koji imaju staž osiguranja navršen u BiH i Srbiji i korisnicima prava na penziju ostvarenog primjenom međunarodnog sporazuma o socijalnom osiguranju da se međunarodni savjetodavni dani održavaju u Bijeljini u utorak i srijedu, 26. i 27. aprila, u prostorijama Fonda PIO Republike Srpske od 9.00 do 17.00 časova, podsjećaju iz Fonda.

Prijava učešća i termin dolaska moraju se prijaviti na broj telefona 00387 55 225 350, svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova, zaključno sa 25. aprilom.

Potrebno je, navode u Fondu, ponijeti svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem kojom stranka raspolaže, kao i ličnu kartu ili pasoš.

IZVOR: INFOBIJELJINA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *