6:26 , уторак , 24 април 2018
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / FOND PRIKUPLJEN ZA SOFIJU SPASIĆE DRUGU DJECU: NOVAC ĆE DOBITI I MILAN SIMETIĆ

FOND PRIKUPLJEN ZA SOFIJU SPASIĆE DRUGU DJECU: NOVAC ĆE DOBITI I MILAN SIMETIĆ

BANJALUKA – Sav prikupljeni novac za liječenje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke, koja je izgubila životnu bitku u borbi s opakom bolešću, biće preusmjerne za potrebe liječenja druge djece, potvrdili su juče za „Nezavisne“ u Humanitarnoj organizaciji „Budimo ljudi“.

20170503164616_424559

„Sredstva koja smo prikupljali za liječenje naše male lavice preusmjerićemo za potrebe liječenja druge djece, a jedan od njih je i Milan Simetić iz Šekovića, kojem su neophodni transplantacija bubrega i jetre, kao i Denis Jerković iz Banjaluke, kojem je potrebna operacija bubrega“, kazali su u Humanitarnoj organizaciji „Budimo ljudi“.

Istakli su da nam je Sofija, koja je bolovala od akutne limfoblastne leukemije, svima ostavila obavezu da se borimo još jače i još više za svu djecu.

„Novac koji je prikupljen za Sofiju služiće za pomoć u liječenju i spasavanju druge djece. Služiće isključivo samo u te svrhe“, rekli su u organizaciji.

„Novac su građani donirali da spasimo našu lavicu, ali vrijeme je bilo brže od svih nas, a tu su njeni drugari koji čekaju na nas i vas. Idemo dalje, kao što rekoše Sofijini roditelji, koji su se učlanili u organizaciju ‘Budimo ljudi’, svi zajedno još jače, za ostalu djecu kojoj trebamo“, istakli su u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Dodali su da su na mnogo lokacija bile postavljene kutije za prikupljanje pomoći „Srcem za Sofiju“ i da su oni na svojoj vebstranici objavili spisak na kojem se mogu vidjeti lokacije na kojima su kutije bile zajedno s iznosom koji je sakupljen.

„Još nemamo konačnu cifru na računima koja je sakupljena tokom akcije ‘Srcem za Sofiju’, jer ovih dana očekujemo uplatu od humanitarnog ‘M:tel’ broja i nadamo se da ćemo je imati do 10. maja“, dodali iz ove banjalučke organizacije.

Iz Kabineta Predsjednika RS uplatili su 20.000 dolara, a iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS, koji je finansirao troškove liječenja u Srbiji, dodatno su uplatili 200.000 KM za liječenje u Baltimoru, ali surova bolest je bila brža.

 

IZVOR-NEZAVSNE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *