5:51 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / FOND SOLIDARNOSTI: PODRŠKA PRIVREDI 8,5 MILIONA KM

FOND SOLIDARNOSTI: PODRŠKA PRIVREDI 8,5 MILIONA KM

“Upravni odbor Fonda solidarnosti za obnovu Srpske donio je odluku o dodjeli novčanih sredstava za podršku privredi u Banjaluci, Bijeljini i Prijedoru u iznosu od po dva miliona KM“, izjavila je premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i navela da će novčana sredstva biti doznačena i Laktašima u iznosu od milion KM, Modriči 900.000, Šekovićima 500.000 KM i Donjem Žabaru 100.000 KM.

z„Zadužuju se lokalne zajednice da u saradnji sa udruženjima privrednika dostave spiskove korisnika, odnosno svih koji su tokom poplava pretrpjeli štetu na osnovu čega je napravljena procjena i unesena u registar štete“, rekla je Cvijanovićeva, nakon sjednice Upravnog odbora ovog tijela.
Ona je podsjetila da je Upravni odbor Fonda soliranosti za obnovu Republike Srpske ranije odlučio da za podršku privredi u Doboju dodijeli šest miliona KM i u Šamcu – tri miliona KM.
Cvijanovićeva je naglasila da je Upravni odbor odobrio i zahtjeve za sufinansiranje projekata u iznosu od 2,4 miliona KM. „To se odnosi na ‘Pošte Srpske’, Fond PIO, Institut za ispitivanje materijala i konstrukcija, opštine Vukosavlje, Čelinac, Brod i Laktaši, te grad Bijeljinu. Riječ je o projektima sanacije puteva, grijanja, vodovoda…“, dodala je Cvijanovićeva i napomenula da su donijeti i nalozi za plaćanje za izvršene radove u iznosu višem od milion KM u Zvorniku, Prijedoru, Banjaluci, Čelincu…

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *