14:46 , петак , 20 јул 2018
Početna / BIH / GODIŠNJI REZULTATI RADA NAJBOLJI U POSLEDNJIH 10 GODINA

GODIŠNJI REZULTATI RADA NAJBOLJI U POSLEDNJIH 10 GODINA

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina ostvario je u 2015. godini najbolje rezultate policijskog rada u posljednjih 10 godina, izjavio je danas načelnik CJB Žarko Ćosić.

vlcsnap-2016-01-18-14h36m39s218

Ćosić je na konferenciji za novinare u sjedištu CJB u Bijeljini najavio da će ovaj grad ubuduće pokrivati dvije, umjesto dosadašnje jedne policijske stanice.

„Policija prati razvoj lokalnih zajednica i da bi olakšala svoj rad i bila što bliže građanima stanično područje Bijeljine biće podijeljeno u dva dijela“, rekao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini će nakon 20 godina Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja u Bijeljini iseliti iz prostorija mjesne zajednice i biti izmještena u kasarnu u centru grada.

U objektima kasarne ubuduće će biti smještena i Jedinica za podršku CJB Bijeljina.

Predstavljajući godišnje rezultate rada, načelnik kriminalističke policije Darko Kovrlija rekao je novinarima da je u 2015. godini počinjeno 2.068 krivičnih djela, što je za 15 odsto manje u odnosu na godinu ranije.

Krivična djela su u ovom periodu počinila 1.762 lica, od kojih su 400 povratici u vršenju krivičnih djela i 84 maloljetnika.

Ukupna rasvijetljenost krivičnih djela na području CJB Bijeljina je 79 odsto.

U oblasti privrednog kriminala tužilaštvu je prijavljeno 147 lica, najčešće zbog zloupotrebe službenog položaja, a ukupna šteta nastala ovim krivičnim djelima procijenjena je na više od 40 miliona KM.

Načelnik sektora policije Stjepan Terzić rekao je novinarima da je u prošloj godini javni red i mir narušavan u 1.109 slučajeva, što je smanjenje za više od 13 odsto u odnosu na godinu ranije.

Izvor: InfoBijeljina.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *