12:02 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIH / GORDANA TADIĆ GLAVNI TUŽILAC ZA VRIJEME SALIHOVIĆEVE SUSPENZIJE

GORDANA TADIĆ GLAVNI TUŽILAC ZA VRIJEME SALIHOVIĆEVE SUSPENZIJE

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH odlučio je danas da će dužnost glavnog tužioca BiH obavljati Gordana Tadić, za vrijeme spriječenosti glavnog tužioca Gorana Salihovića da obavlja tu funkciju.

17073

Iz VSTS-a BiH saopšteno je da je ova odluka donesena na vanrednoj telefonskoj sjednici, a da će Tadićeva zamjenjivati Salihovića do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega i kojeg je Prvostepena disciplinska komisija privremeno udaljila od obavljanja dužnosti glavnog tužioca i tužioca Tužilaštva BiH s danom 29. septembrom.

Prilikom odlučivanja uzeto je u obzir tužilačko iskustvo, kao i iskustvo rukovođenja na poziciji zamjenika glavnog tužioca.

Odluka VSTS-a BiH zasniva se na Zakonu o Tužilaštvu BiH, kojim VSTS BiH određuje ko će od zamjenika glavnog tužioca obavljati dužnost u slučaju njegove spriječenosti.

Tadićeva je zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva BiH i šef Posebnog odjeljenja Tužilaštva BiH za ratne zločine. Ima 20 godina tužilačkog staža, od kojih je dvije godina zamjenik glavnog tužioca BiH.

Izvor: Glas Srpske

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *