12:00 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / GOTOVO 2.000 PREKRŠAJA VOZAČA

GOTOVO 2.000 PREKRŠAJA VOZAČA

Policija je u Srpskoj od 6. do 9. aprila kontrolisala 4.954 učesnika učesnika u saobraćaju, sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja vozila i prisustvo alkohola u organizmu, te otkrila da su prekršaj počinila 1.992 vozača.

преузимање

Zbog prekoračenja propisane brzine kretanja, sankcionisano je 1.488 vozača ili 30 odsto, a za 357 prekoračenja brzine izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i kazneni bodovi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

U toku akcije koju je MUP proveo na području Srpske alkotestirano je 2.078 vozača, od kojih su 504 vozača isključena iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili odbijanja kontrole pomoću odgovarajućih sredstava i aparata radi provjere prisustva alkohola u organizmu.

Policija je zadržala 53 vozača kod kojih je utvrđeno više od 1,5 promila alkohola u organizmu, kao i devet vozača koji su odbili alkotestiranje.

Iz MUP-a Srpske poručuju da će nastaviti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

 

IZVOR-AGENCIJE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *