13:49 , недеља , 16 јун 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / GOVEDARICA: NISMO DOBILI NIKAKVU PONUDU SNSD-A

GOVEDARICA: NISMO DOBILI NIKAKVU PONUDU SNSD-A

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica rekao je večeras da Glavni odbor SDS-a nije razgovarao o eventualnoj koaliciji sa SNSD-om, jer nije dobio nikakvu ponudu za pregovore o formiranju vlasti.

Govedarica je rekao da će se na nekoj od narednih sjednica Glavnog odbora razgovarati o tome koje političke organizacije mogu izaći u susret i nisu im sporna programska načela SDS-a.

„Stav Glavnog odbora SDS-a je da će naša politička platforma na bazi programskih načela i principa biti osnova za razgovore drugim političkim strankama“, rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Banjaluci poslije višečasovne sjednice Glavnog odbora.

On je dodao da Glavni odbor daje puno povjerenje predsjedniku SDS-a da radi na jedinstvu stranke, kao i stranačkom Predsjedništvu da optimalno pozicionira SDS vodeći računa o izbornoj platformi, načelima i programskim principima SDS-a.

Govedarica je rekao da je SDS i na ovoj sjednici pokazao ozbiljnost i demokratski kapacitet, jer stavove donosi na bazi diskusija i sučeljavanja argumenata.

On kaže da je Glavni odbor SDS-a jednoglasno ocijenio da su „protekle izbore obilježile brojne neregularnosti“ tokom kampanje i na sami izborni dan, te da je „došlo do prekrajanja izborne volje naroda“.

„Glavni odbor dostavio je brojne dokaze Centralnoj izbornoj komisiji BiH o izbornim prevarama, ozbiljno dokumentujući da izborni proces nije bio demokratski. CIK je odbio sve naše zahtjeve, ali Glavni odbor daje podršku rukovodstvu SDS da nadležnim institucijama u daljem postupku uputi odgovarajuće žalbe i prigovore. Insistiraćemo na ponovnom brojanju glasačkih listića na svim biračkim mjestima sa posebnim osvrtom na falsifikovane i nevažeće listiće“, rekao je Govedarica.

On je dodao da je dobio mandat od članova Glavnog odbora SDS-a da formira tim koji će biti zadužen za analizu izbornog rezultata.

„Po završetku analize na prvoj sjednici Glavnog odbora, ona će biti razmatrana“, rekao je Govedarica.

On je izrazio žaljenje što su dobojski delegati u Glavnom odboru ranije napustili sjednicu, te je najavio da će s njima razgovarati narednih dana kako bi i ti problemi bili prevaziđeni.

„Ne znam prave razloge, ali ću kao predsjednik stranke koji izražava političko jedinstvo razgovarati sa njima“, poručio je Govedarica.

Govedarica je najavio da će u decembru biti donesena odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora u SDS-u.

Na pitanje ko su osobe koje je policija večeras legitimisala dok su se nalazili u blizini sjedišta SDS-a u Banjaluci, Govedarica je rekao da ne zna šta se desilo, ali da je je u posljednje vrijeme poseban fokus javnosti stavljen na SDS.

„Iskreno, živim u ambijentu kada moram voditi računa o ličnoj bezbjednosti. Neće mene niko posmatrati na način da može sa određenim ucjenama i prijetnjama ići prema integritetu moje ličnosti“, rekao je Govedarica i podsjetio na najave da će uoči sjednice Glavnog odbora ispred stranačkih prostorija doći 500 ljudi i da će tamo biti nereda.

Konferenciji za novinare prisustvovali su visoki stranački funkcioneri Nemanja Vasić, Aleksandra Pandurević i Milovan Bjelica, ali nisu davali izjave.

 

 

IZVOR: MONDO.BA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *