0:55 , недеља , 17 фебруар 2019
Početna / BIH / GOVEDARICA: KAKVE BI TEK ODLUKE BILE DA SRBI NAPUSTE SAVJET MINISTARA BIH?

GOVEDARICA: KAKVE BI TEK ODLUKE BILE DA SRBI NAPUSTE SAVJET MINISTARA BIH?

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ocijenio je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, pozivom srpskim strankama da napuste institucije BiH, pokušava da otvori pitanje od kojeg Srpska i njeni građani neće imati koristi.

vukota-govedarica„Ukoliko bi došlo do povlačenja srpskih ministara, njihove pozicije u Savjetu ministra BiH branili bi zamjenici, što znači Bošnjaci i Hrvati. Kakve bi tada odluke bile? Sigurno ne u interesu srpskog naroda i Republike Srpske“, rekao je Govedarica.

On je ocijenio da najava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o pokretanju revizije tužbe BiH protiv Srbije predstavlja nasilničko ponašanje, jer iza toga ne stoji BiH.

„BiH ne stoji iza takve najave. Članovi Predsjedništva BiH su podijeljeni. U ovom slučaju Izetbegović nema podršku ostala dva člana Predsjedništva BiH. To je pokušaj da se dodatno zaoštre konflikti i otvori novo krizno pitanje u BiH, da dođe do destabilizacije u BiH i regionu“, smatra Govedarica.

On je najavio da će SDS uputiti u skupštinsku proceduru deklaraciju o očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer smatra da o tome treba da raspravlja Narodna skupština Republike Srpske.

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *