2:27 , субота , 16 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / GRADSKA UPRAVA: TRENUTNO NEMA MOGUĆNOSTI DA SE POVEĆA NAKNADA

GRADSKA UPRAVA: TRENUTNO NEMA MOGUĆNOSTI DA SE POVEĆA NAKNADA

Grad Bijeljina je jedna od samo nekoliko lokalnih zajednica u Republici Srpskoj koje obezbjeđuju sredstva po osnovu proširenih prava u oblasti socijalne zaštite, što nije obaveza Grada, nego napor da se našim sugrađanima koji imaju posebne potrebe i njihovim porodicama olakša svakodnevni život.

bn-grad

„Trenutno se sredstva po ovom osnovu, odnosno, naknada za smještaj u vlastitu porodicu isplaćuje za 147 korisnika, s tim da status korisnika nije ograničen samo na maloljetnu djecu, nego korisnici dobijaju sredstva i nakon punoljetstva (što, takođe, uglavnom nije slučaj u drugim gradovima i opštinama koji obezbjeđuju ovu vrstu pomoći). Ova naknada iznosi od 101 do 145 konvertibilnih maraka (u zavisnosti od visine primanja članova porodice), a iz gradskog budžeta za ovu namjenu se izdvaja 20.000 KM mjesečno“, stoji u saopštenju Gradske uprave.

Dodaju i da ovi korisnici dobijaju i dodatak za pomoć i njegu drugog lica u iznosu od 167 KM, od čega se polovina isplaćuje iz gradskog budžeta.

Podsjećamo da će uskoro početi sa radom Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju što će biti još jedan vid podrške ovim porodicama.

„Uz sve razumijevanje za  teškoće s kojim su suočene porodice čiji članovi imaju posebne potrebe, nažalost, zbog priliva sredstava u budžet koji nije u skladu sa planom, trenutno nema mogućnosti da se poveća naknada za smještaj u vlastitu porodicu“, navodi se u saopštenju.

 

IZVOR-GRADSKA UPRAVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *