6:19 , петак , 24 мај 2019
Početna / BIH / GRANULIĆ: BLOKIRANI RAČUNI DOMOVA ZDRAVLJA

GRANULIĆ: BLOKIRANI RAČUNI DOMOVA ZDRAVLJA

Filijala Poreske uprave Republike Srpske u Istočnom Sarajevu blokirala je račune zdravstvenim ustanovama koje su u njenoj nadležnosti zbog dugova za doprinose i poreze, izjavio je Srni predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić.

dom-zdravlja

“Blokirane su plate zaposlenima u domovima zdravlja u istočnom dijelu Republike Srpske. Interesantno je da tranše za plate iz Fonda nikada nisu ranije proslijeđene i da Poreska uprava uzima ta sredstva”, rekao je Granulić.

On je podsjetio da je na nedavnom sastanku u Istočnom Sarajevu načelnika opština i predstavnika domova zdravlja dogovoreno da se utvrdi način deblokade računa ovim zdravstvenim ustanovama.

“Moguće je da to neko smišljeno radi, jer neće da blokiraju račune velikih zdravstvenih ustanova koje su dužne za doprinose po nekoliko miliona KM, već malim zdravstvenim ustanovama koje su dužne dva do tri doprinosa”, kaže Granulić.

On kaže da je neophodno da resorno ministarstvo i Poreska uprava Republike Srpske hitno reaguju kako bi se deblokirao račun ovih domova zdravlja da zaposleni ne bi ostali bez plata.

IZVOR: CAPITAL.BA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *