16:44 , понедељак , 24 јун 2019
Početna / ISTAKNUT / GRČKA U PLAMENU,BROJ ŽRTAVA RASTE

GRČKA U PLAMENU,BROJ ŽRTAVA RASTE

Grčki mediji i društvene mreže prenose šokantne prizore borbe s vatrenom stihijom u Atini. U dvorištu jedne vile nađena tela roditelja sa bebama.

Grčki mediji prenose šokantan prizor koji su zatekle spasilačke službe u odmaralištu Mati gde je pored litice nađeno 26 tJela. Veruje se da su žrtve tragično stradale pokušavajući da pobegnu od vatre i spuste se ka moru, ali su nažalost ostali zarobljeni na litici iznad mora.

Gradonačelnik Rafine Evangelos Burnus izjavio je da su do sada pronašli tijela 26 osoba, među kojima je bilo i male dijece, ali nezvanični izveštaji kažu da ih je zapravo preko tridesetoro.

Dramatična svjedočenja vatrogasaca opisuju da su zatekli tijela roditelja koji su u zagrljaju preminuli sa svojom dijecom. Litica na kojoj su nađena tijela nema lak pristup moru jer se kopno završava desetak metara iznad mora.

Burnus je izrazio svoje strahove da će ukupan broj mrtvih prevazići trenutni broj, a da je govoriti o materijalnoj šteti suvišno.

Selo Mati je u potpunosti zbrisano požarom, a preko hiljadu kuća i 300 vozila je uništeno.

Turski novinar koji je letio iznad Atine snimio je video koji prikazuje sve razmjere dramatičnih požara koji su zahvatili istočnu Atiku nedaleko od Atine.

Murat Sarika snimio je video od nekoliko sekundi koji govori više od hiljadu riječi o tragediji koja je zadesila Grčku.“Slika gigantskih požara iz visine. Vatra se pomijera ka kućama“, napisao je turski novinar u opisu snimka koji je postavio na Tviter.

Podsetimo, preko 10 požara u tri fronta bukti od noćas pokraj Atine. Spasioci iz minuta u minut pronalaze nove žrtve na ulicama, u automobilima, kućama. Do sada 54 žrtve, oko 150 povređenih.

Vatrenu stihiju jak vetar raznosi velikom brzinom, a potpomaže i vrućina, jer je juče izmereno 40 stepeni. Na terenu je preko 600 ljudi i 300 vatrogasnih vozila kanaderi, helikopteri…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *