10:14 , четвртак , 21 јун 2018
Početna / BIH / HAG ODBACIO SOFTIĆEV LEGITIMITET, PADA REVIZIJA PRESUDE PO TUŽBI BIH PROTIV SRBIJE

HAG ODBACIO SOFTIĆEV LEGITIMITET, PADA REVIZIJA PRESUDE PO TUŽBI BIH PROTIV SRBIJE

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid, saznaje Klix.ba.

hag

Pismo koje su dobili članovi Predsjedništva BiH  prenosimo u cijelosti:

“Vezano za moje pismo od 24. februara 2017. godine (br. 148182), u kojem sam tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem o kojem sam pisao, čast mi je, po naputku Suda, informirati Vaše ekscelencije o sljedećem:

Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, u vezi sa zahtjevom za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija).

Stoga, ne može se ništa poduzeti u vezi sa dokumentom pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. februar 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)”.

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak održaće konferenciju za novinare danas u 16 sati, u Ivanićevom kabinetu u Banjaluci.

Pretpostavlja se da će jedna od tema na konferenciji biti odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu.

 

IZVOR-KLIX.BA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *