8:07 , петак , 23 август 2019
Početna / REGION / HARDINAJ DANAS PRED SPECIJALNIM SUDOM U HAGU

HARDINAJ DANAS PRED SPECIJALNIM SUDOM U HAGU

Ramuš Haradinaj stigao je u Hag, gdje će danas biti saslušan u Specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici terorističke OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom. Specijalni tužilac trebalo bi da ga ispita u toku dana.

Haradinaj, koji je u petak podnio ostavku na mjesto premijera samoproglašenog Kosova upravo zbog saslušanja pred Specijalnim sudom, danas će se pojaviti pred istražiteljima.

Naredni potezi suda u vezi Haradinaja nisu poznati, ali će on biti saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je „Kosovo krenulo naprijed na evroatlantskom putu“ i da je „jače nego ikada prije, na liniji mira i u sveprisutnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Državama“.

Ponovio je da je „Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja pravno obavezujućeg konačnog sporazuma, uključujući i uzajamno priznavanje u postojećim granicama“.

Takođe, naveo je da kosovsko tržište za proizvode iz centralne Srbije može biti oslobođeno nametnutih taksi samo u zamjenu za priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Haradinaj je u petak podnio ostavku zbog poziva na saslušanje. Tada je rekao da tim činom želi da „odvoji funkciju premijera od Ramuša Haradinaja“.

 

IZVOR-RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *