14:24 , петак , 20 јул 2018
Početna / BIJELJINA / HOR „VIVA VOKS“ I 14. FEBRUARA U BIJELJINI

HOR „VIVA VOKS“ I 14. FEBRUARA U BIJELJINI

VIVAHor „Viva Voks“ iz Beograda održaće u Bijeljini koncert i 14. februara, najavljeno je iz Centra za kulturu „Semberija“.
„Interesovanje je veliko i samo za dan-dva sve ulaznice za 13. februar su prodate te će ovaj hor držati koncert i 14. februara. Na biletarnici Centra za kulturu je u toku prodaja karata za drugi dan nastupa, gužva je velika“, naveli su iz Centra.

Hor „Viva Voks“, predvođen dirigentom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine.

U svoje nastupe 2009. godine uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje /a kapela/.

Ova kombinacija čini ih jedinstvenim.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine UN povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora Srbije pred cijelim svijetom.

Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, „Viva Voks“ se pridružio listi probranih svjetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast.

Drugi koncert koji je obilježio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred brojnim državnim funkcionerima Kine.

Osim Centra za kulturu, organizator koncerta je i Omladinski savjet Bijeljina, koji kažu da je ovo poklon gradu povodom Dana zaljubljenih.

„Ulaznice po cijeni od 20 KM mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu „Semberija“, samo za drugi dan koncerta jer je predviđeni broja karata za 13. februar odavno rasprodat“, podsjetili su iz Centra za kulturu Semberija.

Oba koncerta počeće u 20.00 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *