11:36 , понедељак , 18 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / HRVATSKOJ ZADRUZI DOSTAVLJENA DOKUMENTACIJA O BIJELJINSKOJ ŠEĆERANI

HRVATSKOJ ZADRUZI DOSTAVLJENA DOKUMENTACIJA O BIJELJINSKOJ ŠEĆERANI

fabrika-secera-bijeljinaUprava „Fabrike šećera“ Bijeljina dostavila je Poljoprivrednoj zadruzi „Jankovci“ iz Hrvatske dokumentaciju u vezi sa revizijom finansijskog poslovanja, te dokaze o raspolaganju i uknjižbi imovine u vlasništvu šećerane, potvrđeno je nakon sastanka održanog u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Sastanku, koji predstavlja nastavak razgovora o preuzimanju fabrike iz decembra, prisustvovali su predstavnici Ministarstva, Investiciono-razvojne banke, Uprave bijeljinske fabrike i ove hrvatske zadruge, koja je potencijalni strateški partner zainteresovan za kupovinu bijeljinske fabrike.

„Zaključeno je da predstavnici potencijalnog strateškog partnera i rukovodstvo fabrike obave konsultacije o preostalim pitanjima u vezi sa stanjem u kojem se nalazi fabrika šećera, kao i konsultacije u vezi sa potrebnim investicionim ulaganjima za pokretanje kampanje šećerne repe“, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Rezultati ovih razgovora biće osnova za dostavljanje prijedloga strateškog partnera za preuzimanje fabrike, a nastavak razgovora u vezi sa preuzimanjem fabrike dogovoren je za 15 dana.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede informisaće Vladu Republike Srpske o aktivnostima u vezi sa razgovorima sa strateškim partnerom, kao i preduslovima za nastavak razgovora.

 

2 komentari

  1. Dajte narodu da radi, a ulaganja ce vam se isplatiti za 3 godine.
    Zasto sve ovo rastezu i odugovlace?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *