14:18 , недеља , 18 август 2019
Početna / VIJESTI / HTJELA VIDJETI KOLIKO JOJ „JAFFA“ KEKSA MOŽE STATI U USTA PA SE UGUŠILA

HTJELA VIDJETI KOLIKO JOJ „JAFFA“ KEKSA MOŽE STATI U USTA PA SE UGUŠILA

Dvadesetčetverogodišnja Betan Gaskin iz engleskog gradića Bornea u Linkolnširu ugušila se “jaffa“ keksima dok je iz zabave pokušavala vidjeti koliko ih može nagurati u usta.

Iza sebe je ostavila trogodišnju kćerku. Djevojka je tokom izazova primijetila da se guši i otrčala je u kupatilo, pokušavajući ispljunuti kekse.

– Bila je kao mali hrčak s tim prepunim obrazima – prisjeća se njena 52-godišnja majka Mišel.

Ostali ukućani i prijatelji su primijetili da je predugo nema, da bi ju zatim našli u nesvijesti na podu kupatila.

Prijatelji su pokušali s oživljavanjem, dok je njena majka zvala Hitnu pomoć, ali nepopravljive posljedice već su bile nastupile.

U bolnici se saznalo da je doživjela srčani udar, ali su ljekari tek pet dana nakon incidenta konstatirali trajnu štetu na njenom mozgu. Istoga dana je preminula.

Njena majka u suzama je prepričavala kako su joj mnogi rekli da su radili istu stvar te je čak i njena 90-godišnja teta igrala sličnu igru.

– To samo pokazuje koliko smo krhki – zaključila je. Najveću bol njenoj majci i ocu pričinjavaju pitanja Betanine trogodišnje kćerke koja je više puta pitala kada će ići mami.

– Govorimo joj da je mama sada anđeo i u raju – rekao je shrvani otac Džo. Betan je radila kao njegovateljica, a sanjala je o karijeri u kozmetičkoj industriji.

IZVOR: 24SATA.HR

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *