15:15 , среда , 20 јун 2018
Početna / BIJELJINA / HUMANITARNI KONCERT ZA SPAS SNEŽANE PUHALO

HUMANITARNI KONCERT ZA SPAS SNEŽANE PUHALO

BIJELJINA – Pedagoški fakultet u Bijeljini organizuje danas humanitarni koncert za studenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Snežanu Puhalo iz Kalinovika koja čeka transplantaciju jetre na klinici u Padovi u Italiji.

21612

Za spas života dvadesetčetvorogodišnje djevojke potrebno je skupiti 85.000 evra, ne računajući troškove za pregled, predtransplantacione nalaze, postoperativne terapije, kontrolu i druge prateće troškove.

„Snežana nisi sama“, naziv je humanitarnog koncerta koji će biti održan u 20.00 časova u Centru za kulturu „Semberija“ u Bijeljini. Cijena ulaznice je tri KM.

Učesnici koncerta su Verica Pejić, Sergej i Nera Skeledžija iz Novog Sada, SKUD „Prosvjeta“ iz Brčkog, Ansambl „Bisernica“ i Dječiji hor iz Bijeljine, Kamerni orkestar muzičke škole „Stevan Mokranjac“, Srpsko pjevačko društvo „Srbadija“, studenti Pravnog fakulteta, LJubo Škiljević iz Bijeljine i Hor Pedagoškog fakulteta u Bijeljine.

Pedagoški fakultet je najavio da će prikupljeni novac biti uplaćen na žiro račun koji je otvoren za ovu humanitarnu akciju na ime Snežane Puhalo kod NLB banke ad Banjaluka, u KM: 562-006-81086626-27 i devizni /IBAN: BA395620068137887951 – SWIFT BIC RAZBBA22.

U apelu koji je za spas Snežane Puhalo uputila opština Kalinovik navodi se da je ostala bez majke u sedmoj godini, te da od njene petočlane porodice, koja živi na selu i u kojoj je jedino brat zaposlen, nije moguće očekivati da može obezbijediti sredstva ni u minimalnom iznosu.

Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu djevojci je u dvadesetčetvrtoj godini ustanovljena ciroza jetre koja upućuje na Vilsonovu bolest u zadnjem stadijumu, pa je jedini spas hitna transplantacija jetre koju je moguće uraditi u Padovi u Italiji.

Snežana Puhalo nalazi se u Univerzitetskoj bolnici Foča pod stalnim nadzorom hepatologa do upućivanja u transplantacioni centar.

„Pomozimo da se nastavi mladost, pobijedi ljubav, dobročinstvo i čovjekoljublje“, navodi se u apelu. 

IZVOR-INFOBIJELJINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *