8:00 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / ISPUNJENI USLOVI ZA POKRETANJE STEČAJA U „PANAFLEKSU“

ISPUNJENI USLOVI ZA POKRETANJE STEČAJA U „PANAFLEKSU“

panafleksPredstečajni upravnik Lazar Đurđević rekao je danas nakon ročišta u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini da su ispunjeni svi zakonski uslovi za otvaranje stečajnog postupka u bijeljinskoj Fabrici savitljivih cijevi i vratila „Panafleks“ Bijeljina.

„Panafleksu“ nema dovoljno imovine za pokriće troškova stečajnog postupka, te se od povjerilaca „Panafleksa“ očekuje da oni obezbijede sredstva za te troškove. Sud će pozvati povjerioce da obezbijede novac za troškove stečajnog postupka. Novo ročište zakazano je za deveti mart ove godine“, rekao je Đurđević za portal CAPITAL.ba

Đurđević ističe da bi tek nakon otvaranja stečajnog postupka bilo moguće razgovarati o socijalnom programu za zbrinjavanje radnika, povezivanju njihovog radnog staža i uplati doprinosa. Povjerioci će biti javno pozvani da prijave svoja potraživanja i da se izjasne o obezbjeđenju neophodnih sredstava za troškove stečajnog postupka.

Gotovo sva imovina „Panafleksa“ je opterećena hipotekama, a prava komplikacija je napravljena, kažu otpušteni radnici, prebacivanjem „tereta dugova i kredita“ s jedne povezane firme na drugu, te je u ovom trenutku teško razlučiti šta su obaveze preduzeća „Panafleks“ AD, šta preduzeća „Panafleks MV“, šta pripada preduzeću „Oktan promet“ DOO ili novoformiranom preduzeću „Oktan fleks“. U svim ovim preduzećima vlasnik ili većinski vlasnik je narodni poslanik Vojin Mitrović.

Otpušteni radnici preduzeća „Panafleks“ AD potražuju oko 600.000 KM na osnovu izvršnih sudskih presuda i otpremnina.

Izvor Capital.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *