6:41 , понедељак , 25 март 2019
Početna / REPUBLIKA SRPSKA / ISTOČNO SARAJEVO: DODIK DANAS POLAŽE KAMEN TEMELJAC ZA NOVU BOLNICU

ISTOČNO SARAJEVO: DODIK DANAS POLAŽE KAMEN TEMELJAC ZA NOVU BOLNICU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik položiće danas u Istočnom Sarajevu kamen temeljac za novu zgradu bolnice.

086318

Polaganje kamena temeljca predviđeno je u 16.00 časova u krugu Bolnice Istočno Sarajevo, najavljeno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Svečanosti će prisustvovati ministri zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić, trgovine i turizma Predrag Gluhaković, rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović i porodice, omladine i sporta Јasmina Davidović.

Prethodno će ministar zdravlja Srpske i predstavnik izvođača radova firme „Marković invest – RM“ Laktaši potpisati ugovor za realizaciju projekta „Projektovanje, izgradnja i opremanje nove ustanove bolnica Istočno Sarajevo“, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Izgradnja i opremanje nove bolnice u Istočnom Sarajevu trebalo bi da košta 46,58 miliona KM bez PDV-a.

Novu zgradu Bolnice u Istočnom Sarajevu izgradiće i opremiti grupa „Marković invest-R.M.“ iz Laktaša i „Medikal“ iz Mostara, koji su na tenderu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite izabrani kao najpovoljniji ponuđači.

Novu zgradu Bolnice, površine 10.500 metara kvadratnih, činiće dva spojena objekta – stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa nedavno izgrađenim polikliničkim objektom.

Izvor:  RTRS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *