2:59 , nedelja , 19 novembar 2017
Početna / BIH / IVANCOV: RUSIJA PODRZAVA DEJTONSKU BIH

IVANCOV: RUSIJA PODRZAVA DEJTONSKU BIH

Ruski ambasador u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov izjavio je da Rusija podržava jačanje mira i stabilnost u BiH na osnovu Dejtonskog sporazuma a da nastojanje zemlje da se pridruži EU neće uticati na veze sa Moskvom.

PETAR IVANCOV„Nema konflikta interesa i nikad neće biti. Naša agenda u BiH je apsolutno transparentna i otvorena, mi ne branimo interese nekih na štetu drugih“, rekao je Ivancov u intervjuu za rusku agenciju TAS S.
On je rekao da je u osnovi ruske politike nastojanja da se strane ohrabre da se angažuju u dijalogu uz uzajamno poštovanje, uvažvanje interesa drugih i odbacivanje jednostranih akcija i retorike.
Ivancov je rekao da je Rusija zainteresovana za jačanje mira i stabilnosti na osnovu Dejtonskog sporazuma koji podstiče dijalog među etničkiom grupama i odnose kompromisa i konsenzusa.
„Uvjereni smo da je takav format interakcije osnova za uspješnu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Ivancov.
Prema njegovim riječima, BiH je jedinstvena zemlja zbog uloge koju je međunarodna zajednica imala u okončanju oružanog konflikta u toj zemlji i stvaranje nove države sa specijalnim političkim sistemom.

Izvor: TANJUG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *