4:52 , недеља , 24 јун 2018
Početna / BIJELJINA / IZGRADNJA PJEŠAČKE STAZE U NASELJU KOVILJUŠE

IZGRADNJA PJEŠAČKE STAZE U NASELJU KOVILJUŠE

Radovi na izgradnji 250 metara pješačke staze, koja će povezivati dio naselja uz koridor, sa naseljem Koviljuše, intenzivni su, a očekivanja su da će za nekoliko dana biti i završeni.

&
Radnike „Bijeljina put“ koji su izvođači radova, obišli su gradonačelnik Mićo Mićić i dr Tomo Kovačević, odbornik SDS-a koji je bio inicijator da se pješačka staza izgradi.

– Na jednoj od sjednica Skupštine grada u 2015. godini, podnio sam inicijativu za izgradnju staze koja je prvenstveno značajna za bezbjednost djece koja tom dionicom idu u školu u Koviljušam, a svakako da je značajna i za bezbjednost svih građana oba dijela ovog naselja. Inicijativu je podržala i tadašnja odbornica Anka Todorović, a potom je i oko 60 građana naselja, kroz građansku inicijativu, potvrdilo potrebu izgradnje pješačke staze, rekao je dr Kovačević. On je dodao da je Gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom, prihvatila inicijativu, te da je Odjeljenje za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine izvršilo eksproprijaciju zemljišta i u potpunosti preuzelo finansiranje projekta.

– Radovi teku planiranom dinamikom na zadovoljstvo svih građana naselja Koviljuše i moje lično, rekao je dr Kovačević.

Gradonačelnik Mićić je naglasio da je izgradnja staze bila potrebna kako bi djeca bezbjedno išla u školu.

– Za početak radova je trebalo obaviti eksproprijaciju i izmještanje betonskih stubova kako bi se izgradila adekvatna pješačka staza. Gradska uprava nastavlja sa kontinuiranim radom na infrastrukturnim projektima koji su u interesu naših građana, a posebno na realizaciji projekata koji su značajni za bezbjednost djece, rekao je gradonačelnik Mićić.

Izvor: InfoBijeljina.com

Foto:  InfoBijeljina.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *