7:55 , уторак , 19 фебруар 2019
Početna / BIJELJINA / JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI ZA KORISNIKE

JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI ZA KORISNIKE

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske isplatiće povodom Nedjelje djeteta jednokratne novčane pomoći korisnicima prava iz dječije zaštite i ustanovama socijalne i dječije zaštite u Srpskoj, najavljeno je iz Fonda.

fond

Za realizaciju ovih aktivnosti Fond će iz budžeta izdvojiti oko 42.000 KM u okviru podrške manifestacijama i akcijama od opšteg interesa za djecu Republike Srpske.

Jednokratna novčana pomoć biće isplaćena za trojke rođene od Nedjelje djeteta prošle godine do ovogodišnje manifestacije i porodicama sa djecom koja su korisnici prava na dodatak na djecu, sa akcentom na djecu sa smetnjama u razvoju.

Iz Fonda navode da je riječ o porodicama sa dvoje i više djece sa smetnjama u razvoju, djecu sa smetnjama u razvoju koja su pod starateljstvom, djecu poginulih boraca i djecu civilnih žrtava rata.

Jednokratne novčane pomoći biće doznačene i ustanovama socijalne i dječije zaštite sa ciljem unapređenja uslova boravka djece sa smetnjama u razvoju koja su njihovi štićenici.

Ova sredstava biće doznačena Centru za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora Banjaluka, Domu za lica sa invaliditetom Višegrad, Domu za lica sa invaliditetom Prijedor i Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Derventa.

Iz Fonda ističu da će dati doprinos unapređenju društvene brige o djeci i porodicama sa djecom, te će u tom smislu tokom Nedjelje djeteta obezbijediti novčanu podršku za porodice sa djecom sa osnovnim ciljem jačanja porodice u ostvarivanju reproduktivne, ekonomske i zaštitne funkcije.

Kako se navodi, Fond nizom mjera podržava aktivnosti povodom obilježavanja Nedjelje djeteta od 2. do 8. oktobra pod zajedničkim sloganom „Dječiji svijet-moj svijet“.

Nedjelja djeteta obilježava se u skladu sa programom koje je donijelo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske sa ciljem organizovanja različitih manifestacija koja su posvećena djeci, razvoju potencijala i zadovoljavanju potreba u porodici, društvu i okolini sa naglaskom na poboljšanju položaja društvenog položaja djece i omladine sa smetnjama u razvoju i promociji jednakih mogućnosti.

 

Izvor: Agencije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *