6:39 , уторак , 19 март 2019
Početna / SVIJET / KALIFORNIJA: VATROGASCI NEMOĆNI, BEZ KUĆA OSTALI I POZNATI

KALIFORNIJA: VATROGASCI NEMOĆNI, BEZ KUĆA OSTALI I POZNATI

Los Anđeles — Glumac Džerard Batler, pevač Nil Jang i pevačica Majli Sajrus samo su neke od poznatih ličnosti koji su izgubili dom u razornom požaru koji je zahvatio Malibu.

„Ja sam jedna od srećnijih. Ljubav mog života kao i moje životinje sada su na bezbednom i to je jedino što je sada važno“, napisala je na Tviteru Majli Sajrus. Među evakuisanima su Lejdi Gaga i članovi porodice Kardašijan.

Lejdi Gaga je posetila sklonište Crvenog krsta u mestu Pasifik Pelisejds, gde je pružila podršku i ohrabrenje evakuisanim stanovnicima i volonterima. „Znam da mnogi od vas sada osećaju mnogo bola i šoka. I ja sam nekako ošamućena od svega, i nisam sigurna kada ili kako će me sve ovo pogoditi“, rekla je ona u video poruci na sajtu TMZ.

Nil Jang je na svom sajtu napisao da je Kalifornija „suočena sa nečim većim od svega što smo do sada videli“.

Poznati glumac Čarli Šin rekao je da je ovaj požar nešto najgore što je video za 48 godina koliko živi u Malibuu.

Vatra je izbila u četvrtak, prošle sedmice, a o silini vatre govori podatak da su vatrogasci bili nemoćni da je spreče da uništi grad Peradajs.

Vatrogasci se bore sa požarima na dva kraja države – sa jednim u okrugu But („Camp Fire“), na severu, gde je najveći broj osoba poginuo i sa drugim oko Los Anđelesa i Malibua („Woolsey Fire“), gde su pronadena dva tela u automobilu.

Takođe, ekipe se bore i protiv opasnih vetrova Santa Ana, vrućih i suvih vetrova u unutrašnjosti zemlje koji podstiču pirenje požara.

Uz snažne vetrove, požar na severu koji je buknuo u četvrtak postao je najrazorniji požar u istoriji Kalifornije sa više od 6.700 uništenih kuća, među kojima je i jedna bolnica u Peradajsu, gradu od 27.000 stanovnika.

 

IZVOR-B92

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *