18:06 , субота , 17 август 2019
Početna / SVIJET / KIM DŽONG UN KAŽNJAVA SPORTISTE: NISTE OSVOJILI 17 MEDALJA, IDETE U RUDNIKE I DOBIJATE MANJE PORCIJE

KIM DŽONG UN KAŽNJAVA SPORTISTE: NISTE OSVOJILI 17 MEDALJA, IDETE U RUDNIKE I DOBIJATE MANJE PORCIJE

Navodno Kim Džong Un je naredio da sportisti u Riju osvoje najmanje 17 medalja, od toga pet zlatnih, a vratili su se samo sa dva zlatna odličja, pa će sada morati da snose posledice.

download (15)

Sedam medalja je malo za Kim Džong Una. Lider Severne Koreje naredio je da se kazne svi sportisti koji Koreju nisu dostojno predstavljali ovu zemlju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Navodno, prema pisanju britanskih medija Kim Džong Un je naredio da sportisti u Riju osvoje najmanje 17 medalja, od toga pet zlatnih, a vratili su se samo sa dva zlatna odličja, pa će sada morati da snose posledice.

Ekspert za totalitarne režime poput ovog u Koreji, Tošimitsu Sigemura kaže da oni koji osvoje medalje imaju povlastice, ali samo najsjajniju. „Veliki vođa“ ostale ne priznaje šta više moraće i oni sa srebrom i bronzom dobro da se oznoje.

– Oni koji su osvojili medalje biće nagrađeni boljim mestom za život, dobrim automobilo, možda i nekim drugim poklonima od strane režima. Ali, Kim je bio ljut i razočaran rezultatima. Oni za koje bude mislio da su ga izdali biće kažnjeni sa smanjenim poricjama obroka, takođe, verovatno će ih preseliti u lošije delove grada, a moguće je da budu poslati u rudnik uglja. Njima će biti dozvoljeno da se vrate nakon godinu ili dve – rekao je Sigemura.

 

Izvor: novosti.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *