0:44 , недеља , 17 фебруар 2019
Početna / REGION / KOALICIJA DVERI-DSS ISPOD CENZUSA ZA 0,01

KOALICIJA DVERI-DSS ISPOD CENZUSA ZA 0,01

Beograd – Koalicija Dveri-DSS se nalazi ispod cenzusa sa 4,99 odsto glasova prema posljednjim podacima koje je objavio RIK, na osnovu obrađenih 99,82 biračkih mesta.

RIK

Koalicija SDS-LDP-LSV ostala je iznad crte za ulazak u parlament sa 5,02, saopštila je kasno sinoć RIK.

Kako je saopštio direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević, prema tim podacima, lista okupljena oko SNS osvojila je 48,24 odsto glasova, SPS 10,96 odsto, SRS 8,11 odsto, DS 6,03 odsto, a pokret „Dosta je bilo“ 6,03 odsto.

SVM je osvojio 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

U trenutku čitanja rezultata lider Dveri Boško Obradović je sa galerije predsjednika RIK-a Dejana Ðurđevića pitao da li ga je sramota i da li smije da pročita rezultate i da li smije „pred narod“, na šta mu je Ðurđević odgovorio da ne vrši pritisak.

Predstavnik Dveri u RIK je rekao da sumnju pobuđuje i to što su mjesta koja su ranije anulirana baš mjesta na kojima koalicija Dveri-DSS ima natprosiječan rezultat. Đurđević je odgovorio da su upravo iz Dveri insistirali na anuliranju, dok su iz RIK željeli novo brojanje na svim mjestima.

Kako se vidi na objavljenim snimcima, došlo je i do koškanja ispred sale, kada su Đurđević i Kovačević napuštali prostorije RIK. Njih su ispred sale sačekali predstavnici Dveri koji su vikali da treba da ih bude sramota i da „kradu glasove naroda“, a zatim je došlo i do guranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *