16:47 , субота , 18 август 2018
Početna / BIJELJINA / KONCERT HORA „VIVA VOKS“ U BIJELJINI UOČI VALENTINOVA

KONCERT HORA „VIVA VOKS“ U BIJELJINI UOČI VALENTINOVA

viva_vox_choirU bijeljinskom Centru za kulturu “Semberija” će biti održan koncert slavnog hora “Viva Vox”, potvrđeno je za portal InfoBijeljina.

Hor Viva Vox iz Beograda, predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine.

2009. godine u svoje nastupe uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella). Ova kombinacija čini ih jedinstvenim.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora Srbije pred cijelim svijetom. Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, Viva Vox se pridružio listi probranih svjetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast. Drugi koncert koji je obilježio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred velikim brojem visokih državnih funkcionera Kine.

Koncert u Bijeljini će se održati 13. februara sa početkom od 20.00h, najavljeno je iz Centra za kulturu.

Pored Centra za kulturu, organizator koncerta je i Omladinski savjet Bijeljina, gdje ističu da je ovo poklon gradu povodom Dana zaljubljenih.

infoBN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *