8:28 , уторак , 20 август 2019
Početna / KULTURA / „KUSTENDORF“ OD 11. DO 16. JANUARA

„KUSTENDORF“ OD 11. DO 16. JANUARA

Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ biće održan od 11. do 16. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori.

Festival, čiji je osnivač i umjetnički direktor proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, kao i prethodnih godina, biće posvećen mladim filmskim stvaraocima i svjetski proslavljenim autorima, najavili su danas organizatori.

Od osnivanja 2007. godine, kroz „Kustendorf“ su prošli brojni mladi umjetnici koji godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni, što najbolje svjedoči o tome da se cilj ovog festivala – razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje.

„Kustendorf“ će i ove godine ugostiti proslavljene glumce i muzičare, te brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz cijelog svijeta i druge eminentne goste iz svijeta filma.

Među brojnim eminentnim gostima koji su do sada posjetili ovaj festival su Nikita Mihalkov, Andrej Končalovski, Lav Dijaz, Paolo Sorentino, Ruben Estlund, DŽoni Dep, Žak Odijar, DŽim DŽarmuš, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi.

Glavna nagrada festivala „Zlatno jaje“ na 11. „Kustendorfu“ pripala je filmu „Bombona“ palestinskog režisera Rakana Majasija.

„Srebrno jaje“ dobio je film „Petnaest“ u režiji Sameha Alaa, dok je „Bronzano jaje“ dodijeljeno filmu „Lumen“ Nikole Vučinića.

Nagrada za buduće stvaralaštvo „Drvo života“ prošle godine je dodijeljena jednom od najznačajnijih glumaca srpskog filma Aleksandru Berčeku.

Izvor: mondo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *