4:56 , недеља , 24 јун 2018
Početna / SVIJET / LAVROV TILERSONU: DA SE NE PONOVE AMERIČKI NAPADI U SIRIJI

LAVROV TILERSONU: DA SE NE PONOVE AMERIČKI NAPADI U SIRIJI

Moskva smatra da je kontraproduktivno ograničavati se na zatvorene saveze, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na početku razgovora sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom.
TIL
– Oduvijek smo bili za zajedničke akcije i smatramo da nije produktivno ograničavanje na zatvorene saveze – rekao je Lavrov, i dodao, da je za Rusiju važno da shvati stvarne namjere američke administracije.
Tilersonovu posjetu je okarakterisao kao blagovremenu, te da je to dobra prilika da se razjasne izgledi za saradnju.
– Imamo mnogo pitanja, uključujući i izuzetno nejasne kontradiktorne stavove koje je izrazio Vašington u svim aspektima bilateralnih i multilateralnih odnosa – rekao je ruski ministar.

– Moskva smatra da je važno da se ubuduće spriječe američki napadi na Siriju – izjavio je Lavrov, i istakao, da je od suštinskog značaja da se spriječi ponavljanje ovih akcija u budućnosti.
Tilerson je, sa svoje strane, izrazio nadu da će na sastanku sa Lavrovom strane moći da razjasne koji su podudarni ciljevi dviju država i da utvrde razlike.
Tilerson smatra da će sastanak biti prilika da se objasne razlike u mišljenju SAD i Rusije.
– Ne stavljajte nas pred komplikovan izbor „Sa nama ili protiv nas“ – rekao je Lavrov Tilersonu, komentarišući njegovu izjavu kojom je ranije pozvao Rusiju da napravi izbor između odnosa sa SAD i podrške sirijskom predsjedniku Bašaru Asadu.
Izvor: Sputnjik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *