20:21 , недеља , 22 јул 2018
Početna / BIJELJINA / LAZO ĐURĐEVIĆ VIŠE NIJE STEČAJNI UPRAVNIK „BOBAR BANKE“

LAZO ĐURĐEVIĆ VIŠE NIJE STEČAJNI UPRAVNIK „BOBAR BANKE“

Okružni privredni sud u Bijeljini smijenio je juče Lazu Đurđevića sa funkcije stečajnog upravnika „Bobar banke“, te za novog upravnika imenovao Gorana Lalića, saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

bobar-banka-lazo-djurdjevic

„Nalaže se dosadašnjem stečajnom upravniku Lazi Đurđeviću da novom upravniku preda svu dokumentaciju stečajnog dužnika i da ga uvede u posjed imovine stečajnog dužnika, te da sačine zapisnik o primopredaji“, navodi se u rješenju suda.

Lazo Đurđević smijenjen je na lični zahtjev. On je 12. septembra sudu podnio zahtjev za razrješenje dužnosti stečajnog upravnika navodeći da više nije u mogućnosti voditi ovaj postupak, a o čemu je CAPITAL već pisao.

Stečaj u „Bobar banci“ pokrenut je krajem januara ove godine, a za stečajnog upravnika imenovan je Đurđević koji vodi ubjedljivo najviše stečajnih postupaka u RS.

Između ostalih, Đurđević vodi stečaj Fabrike glinice „Birač“, Fabrike šećera Bijeljina, “Panafleksa”, Rudnika “Miljevina”,“Trudbenika” i drugih.

Lazo Đurđević jedan je od stečajnih upravnika koje je, prema navodima iz optužnice podignute protiv sudije Okružnog privrednog suda u Bijeljini Alide Nađ-Mađarac, ona nezakonito imenovala u nekoliko firmi i time im omogućila da zarade nekoliko desetina hiljada maraka godišnje.

Sudija Alida Nađ – Mađarac krajem aprila je suspendovana sa ove funkcije, a u optužnici koja je podignuta protiv nje stoji da je mimo Zakona o stečaju za stečajne upravnike imenovala Lazu Đurđevića, Miodraga Petrovića i Gorana Markovića u više stečajnih postupaka, iako stečajni upravnik može da vodi samo jedan stečajni postupak, a samo izuzetno dva.

 

Izvor: Capital.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *