12:46 , петак , 20 јул 2018
Početna / BIH / LEGALIZACIJA ORUŽJA I AMNESTIJA OD ODGOVORNOSTI

LEGALIZACIJA ORUŽJA I AMNESTIJA OD ODGOVORNOSTI

Nacrtom zakona o oružju i municiji u tekst zakona ugrađuju se odredbe koje se odnose na legalizaciju oružja i amnestiju od odgovornosti, navodi se u obrazloženju ovog nacrta zakona koji bi trebalo da bude razmatran na redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

prikaz (2)

Zakon o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u Republici Srpskoj bio je u primjeni do 31. decembra 2014. godine.

Prestankom primjene tog zakona nije prestala potreba za legalizacijom oružja i za daljim prikupljanjem zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, oružja i municije, navodi se u obrazloženju Nacrta zakona.

Na području Republike Srpske oružje i minsko-eksplozivna sredstva i dalje se nalaze u nelegalnom posjedu građana, a ugradnjom novih odredaba, prvenstveno se nastoji podići bezbjednost lica i imovine na što viši nivo.

Nacrtom zakona o oružju i municiji uređuje se nabavljanje, držanje, nošenje i oduzimanje oružja, bitnih dijelova oružja, municije, izdavanje i oduzimanje isprava o oružju.

Ovim zakonskim rješenjem uređuje se promet i prevoz oružja i municije, popravljanje i prepravljanje oružja, kolekcionarstvo, posredništvo, kao i civilna strelišta i vođenje evidencija o oružju i municiji.

Izvor: Infobijeljina.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *